Sokan bajban vannak a karácsnyi vacsorával.Ha ezt követi,nem fog gondot okozni önnek a vacsora:
1)Citromos pisztráng:
Hozzávalók:7 db pirospöttyös pisztráng,só,petrezselyem,köretnek citromkarikák,alátét saláta,olaj.
1)Vegyük ki a hal belső szerveit,majd pucoljuk meg azokat.
2)Süssük meg a halat az olajban.
3)Egy tálcára tegyünk alátétként salátát,majd rakjuk rá a halakat.
4)A petrezselymet tegyük a hal belsejébe,majd ízlés szerint sóval fűszerezzük.
5)Köretként csepegtessünk a halra citromcseppeket,majd citromkarikákat tegyünk a tálcára köret végett.
Tanács:Egy kis fehérbor mellet nyugodtan elfogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá
2)Mézeskalács:
Hozzávalók:liszt,szódabikarbóna,margarin,méz,cukor,tojássárgája,fahéj,
szegfűszeg,ánizs,gyömbér,kakaópor,cukormáz(díszítésnek).
1)Tegyük edénybe a lisztet,majd a szódabikarbónát és más fűszereket és a margarint.
2)Lábosba öntjük a mézet és a cukrot,majd folyamatos kavarás mellett felfőzzük.
3)Az így kapott masszát ráöntjük a lisztes tál tartalmára,úgy,hogy a margarin elolvadjon.
4)Hozzáadunk két tojássárgát.
5)Kigyúrjuk a tésztát,de várjuk meg,míg a méz kihűl.
6)Az így kapott tésztát nyújtsuk ki.
7)Késsel szaggassuk fel a tésztát.
8)Cukormázzal díszitsük.
Tanács:száraz fehérborral ajánlott fogyasztani.
Jó étvágyat